Gripa porcina impiedica organizarea Balurilor bobocilor?

Publicat: 05 Nov 2009 00:00

Miercuri, 4 noiembrie 2009, prefectul de Vaslui, Ciprian Iftimoaie, a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean, achizitionarea de masti de protectie in toate unitatile scolare, dar si interzicerea organizarii Balurilor Bobocilor, pentru a preveni raspandirea gripei porcine.

"Achizitionarea a cate 500 de masti in fiecare unitate scolara este practic imposibila, avand in vedere ca elevii tremura de frig in clase si nu sunt bani de combustibil, cu atat mai putin se vor gasi resurse financiare pentru achizitionarea de masti de protectie in fiecare scoala. Totul depinde de sprijinul autoritatilor locale, dar stim deja ca bugetele sunt goale", a declarat prefectul.

"Despre organizarea balurilor, ce sa spun, sunt evenimente pe care elevii le asteapta, au muncit la pregatirea acestora, nu putem sa le interzicem. Profesorii trebuie sa faca un triaj, daca sunt elevi bolnavi, trebuie sa ramana acasa, dar nu putem interzice organizarea lor", a precizat Mihaela Cososchi.

Sfatul pentru profesori a fost ca atunci cand sunt de serviciu pe scoala sa incerce sa faca un triaj al elevilor pentru a putea observa eventualele cazuri.

"Au fost luate toate masurile de precautie in vederea limitarii raspandirii virusului A/H1N1. A fost restrictionat accesul in unitatile spitalicesti, au fost achizitionate echipamentele de protectie si se continua campania de informare a populatie privind gripa noua. Am solicitat tuturor serviciilor publice deconcentare sa achizitioneze, in limita fondurilor existente, masti de protectie si substante dezinfectante pe baza de alcool izopropilic in special pentru personalul de la birourile de relatii cu publicul", a spus prefectul Ciprian Iftimoaie.

Vezi si:
VACCINAREA COPIILOR CONTRA GRIPEI PORCINE SE VA FACE CU ACORDUL PARINTILOR

ADMINISTRATIA SPITALELOR A ACHIZITIONAT 7000 DE LITRI DEZINFECTANT PENTRU SCOLI

CINCI ELEVI DIN IASI, DIAGNOSTICATI CU GRIPA PORCINA

TREI ELEVI DE LA LICEUL MILITAR DIN CAMPULUNG MOLDOVENESC, DIAGNOSTICATI CU GRIPA PORCINA

SCOALA 153 DIN CAPITALA, INCHISA DIN CAUZA GRIPEI PORCINE

CURSURILE A DOUA CLASE DIN LICEE IESENE, SUSPENDATE DIN CAUZA GRIPEI PORCINE

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?

Teste Online

Materiale lemnoase

Sa recunoasca specii de rasinoase si de foioase.Sa cunoasca proprietatile lemnului

mai multe »