Fetele, programate genetic sa se joace cu papusile
calendar_month 29 Iun 2009, 00:00
In timp ce fetele sunt programate genetic sa se joace cu papusile si sa le placa rosul si rozul, baietii adora lucrurile in miscare, de aceea sunt atrasi de masinute si mingi.

Explicatia consta in bagajul genetic cu care se nasc copiii, mostenirea baietilor fiind perioada indelungata de timp in care stramosii lor ieseau sa vaneze. De aici si fascinatia lor pentru obiectele in miscare, explica un studiu realizat in SUA.

Interesant este ca micutii "stiu" inconstient menirea cu care au venit pe lume, chiar inainte de a face deosebirea intre persoanele de un sex sau altul. Studiul american realizat la at Texas A&M University s-a realizat pe un esantion de bebelusi cu varste cuprinse intre 3 si 8 luni, relateaza Daily Mail.

In timp ce fetitele s-au aratat iremediabil atrase de papusi si de culorile vii, gen rosu si roz, baietii au insistat cu privirea mai ales asupra masinutelor si bilelor, chiar daca si lor le-au fost aratate jucarii "feminine".

Pana acum se credea ca societatea influenteaza felul de a gansi al copiilor, determindu-i sa-si aleaga, intr-un fel sau altul, obiectele de joaca.

Si maimutele au aceleasi preferinte

Un studiu anterior, realizat tot in SUA, dar in statul Georgia, a aratat ca si stramosii oamenilor, primatele, au aceleasi preferinte. Maimutele-femela aleg tot papusile, in timp ce masculii se joaca tot cu obiectele care se misca. Primatele de ambele sexe se joaca in mod egal, ca si timp, cu jucariile considerate a fi "neutre".

Sursa: Ziare.com


Sondaj

Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?