Fa fata furiei in 5 pasi
calendar_month 04 Nov 2008, 00:00
Fie ca este vorba de faptul ca se cearta cu un alt copil pe jucarii, fie ca nu capata gustarea pe care o doreste, chiar si copiii de varsta mai mica se pot infuria. Si desi furia in sine nu este buna sau rea, felul in care copilul ii face fata poate fi constructiv sau distructiv.

Ca parinte, poate fii tentant sa trimiti copilul in camera lui pentru felul in care reactioneaza la manie sau sa tipi la el pentru ca e nervos.Totusi, ar fii mai intelept sa iti ajuti copilul sa invete sa faca fata furiei.

Iata cateva strategii pe care le ai la dispozitie:

1. Discutati despre asta: Discuta calm cu copilul tau si roaga-l sa iti explice de ce este atat de nervos. Daca vorbeste despre asta, copilul se poate calma.

2. Fa miscare: Copiii isi pot calma furia daca lovesc o perna, sau se joaca cu lut sau plastilina. Dansul sau o plimbare poate ajuta deasemenea. Incurajati copilul sa faca lucruri care ii plac : sa deseneze, sa plimbe catelul etc.

3. Acordati-i alinare si afectiune: Spune-i celui mic ca iti pasa de ceea ce simte si regreti faptul ca trece prin ceea ce trece. Si nu uitati nicodata de puterea unei imbratisari. Asta va face copilul sa se simta iubit si acceptat.

4. Fiti un bun exemplu: Copiii imita adultii. Asadar, felul in care dumneavoastra faceti fata maniei si frustrarilor va va influenta copilul . Daca reactionati intr-o maniera constructiva, in mod sigur copilul dumneavoastra va adopta exemplul dumneavostra.

5. Laudati comportamentul pozitiv: Spuneti-i copilului cat de mandru sunteti de el atunci cand face fata furiei intr-un mod pozitiv.