Dieta sanatoasa - Alimente cheie
calendar_month 07 Ian 2009, 00:00
Copiii au nevoie de o alimentatie echilibrata care sa le asigure dezvoltarea organismului si un sistem imunitar puternic, ferit de boli. O alimentatie corecta presupune integrarea in mesele zilnice a alimentelor care contin calciu, magneziu, fibre si potasiu. Dati-le zilnic copiilor lactate, cereale integrale, fructe si legume.

Calciu. Cea mai buna de sursa de calciu o reprezinta lactatele. Calciul detine un rol major in dezvoltarea sistemului osos al copilului. Doza zilnica recomandata de calciu pentru un copil este de 500-1000 miligrame, adica echivalentul a 500 ml de lapte sau 200 ml de iaurt.

Fibre. Mentin sanatos sistemul digestiv si se gasesc in legume, fructe si in cereale integrale. Nici excesul de fibre nu este benefic, insa este recomandat sa includeti in fiecare masa a copilului cate o leguma sau un fruct si sa le dati numai paine din faina integrala si cereale integrale.

Magneziu. Magneziul se gaseste in seminte, alune si cereale si mareste densitatea osoasa. Este important deoarece ii fereste pe micuti de fracturi.

Vitamina E. Intareste sistemul imunitar si se gaseste in uleiuri si alune.

Potasiu. Ajuta sistemul circulator si inima si asigura buna functionare a muschilor. Se gaseste in fructe si legume, in special in morcovi si banane.

Vezi si:
Micul dejun sanatos pentru copiii

O dieta sanatoasa pentru copilul tau

Nutritia copilului

Sondaj

A fost examenul de bacalaureat 2009 fraudat?