De ce sunt adolescentii plini de toane?
calendar_month 06 Apr 2009, 00:00
Pana acum, psihologii dadeau vina pe hormoni pentru toanele, capriciile, egoismul sau iritabilitatea adolescentilor. Recent, studiile au aratat ca nu hormonii sunt de vina, ci tot ceva ce nu poate fi controlat de adultii in devenire.

Testele efectuate la National Institute of Mental Health in Bethesda, Maryland, au aratat ca in creierul adolescentilor si tinerilor care trec chiar de varsta de 20 de ani au loc extrem de multe schimbari, relateaza The Telegraph.

Practic, schimbarile de la nivelul creierului nu pot tine pasul cu cele de ordin fizic, reiese din testele in cadrul carora au fost monitorizati 400 de adolescenti. Creierul acestora a fost scanant o data la fiecare doi ani.

Pana dupa 20 de ani, adolescentii pierd, anual, cate 1% din materia cenusie, au mai aratat testele. Cel mai greu se maturizeaza partea din fata a lobului frontal, care raspunde de controlul impulsurilor, judecata si luarea deciziilor. Asa s-ar putea explica macar o parte dintre deciziile bizare ale adolesnetilor.

Aceeasi regiune din creier controleaza si proceseaza infomatia de tip emotional si este vinovata de abuzul de droguri si alcool, fumat si sex neprotejat.

Sursa: Ziare.com


Sondaj

Credeti ca problemele financiare ale profesorilor se vor rezolva prin declansarea grevei?