Da-i incredere in el insusi
calendar_month 26 Mai 2008, 00:00
Parintii ar trebui sa isi roage adesea copiii sa isi reaminteasca elemente pozitive din vietile lor. A discuta despre realizarile copiilor poate insemna fundamentarea lor in optimism pe masura ce ei cresc si sunt pusi fata in fata cu provocari dificile si dezamagiri.
Aceste discutii ii vor aminti copilului cine este cu adevarat si vor duce la constructia unei increderi de sine si unei rezistente in fata provocarilor.
Cuvintele de care ai nevoie
Tuturor ne place sa ne aducem aminte de momentele in care ne simteam veseli si impliniti. Aceste intrebari ii vor readuce copilului in minte aceste momente.
"Ce intamplare din trecut te-a facut sa te simti mandru de tine? De ce?"
Motivul: A cunoaste ce i-a dat copilului un simt al mandriei iti ofera o imagine de interior asupra a ceea ce el aspira sa devina. Raspunsurile s-ar putea sa te surprinda. Avand in vedere aceasta informatie ii poti ajuta pe copii sa descopere activitati care i-ar putea pasiona.
"care este amintirea ta favorita din familie? De ce?"
Motivul: Copiii vor sa fie membri pretuiti ai familiei. Familia inseamna acel loc sigur in care copiii sa fie ei insisi si sa gaseasca oricand adapost. Este vital sa stii mereu genul de atentie de care copiii au nevoie si pe care o cauta.
"Care a fost cea mai frumoasa surpriza de care ai avut parte vreodata? Ce a facut-o sa fie deosebita?"
Motivul: A sti cum ii putem surprinde si incanta pe copii are o importanta profunda. Pe masura ce iti povestesc despre cele mai frumoase surprize, alti membrii ai familiei pot depana de asemenea amintiri indragite. Acest lucru ii va invata pe toti cum sa ofere surprize personale si memorabile.
Sfaturi pentru conversatie
Pregateste mai inainte cateva amintiri placute proprii. Copiii s-ar putea sa nu aiba suficienta incredere in propriile lor trairi pozitive la inceputul conversatiei. S-ar putea sa aiba nevoie de un impuls pe care il poti oferi aducandu-i in starea necesara prin povestile tale.