Cum te asiguri ca adolescentul tau conduce masina in siguranta?
calendar_month 13 Apr 2009, 00:00
De indata ce ajung la varsta legala pentru a obtine permisul de conducere, o multime de adolescenti primesc de la parinti permisiunea sa foloseasca masina familiei - de obicei insa, generozitatea parintilor se transforma in regret.

O noua tehnologie dezvoltata de Ford ofera insa posibilitatea limitarii felului in care copiii folosesc masina familei - in asa fel incat sa nu mai fie accidente datorate vitezei excesive sau plangeri cu privire la muzica data la maximum, informeaza New York Times.

Numita MyKey, noua tehnologie face distinctie intre cheia parintelui si cheia adolescentului. Parintii au cheia de masina care le ofera controlul total asupra vehiculului. Copiii lor au acces la MyKey, cheia cu restrictii.

Parinii pot limita viteza maxima a masinii la 128 de kilometri la ora, stabilind ca semnale auditive de avertizare sa se declanseze la 70, 90 si 100 kilometri la ora. De asemenea, volumul sistemului audio al masinii poate fi setat la un maxim de 44% din capacitate.

O alta optiune este ca senzorul centurii de siguranta sa emita sunete de avertizare si sa amuteasca sistemul audio al masinii pana cand soferul si pasagerul din dreapta sa isi pun centura de siguranta.

Prima versiune a MyKey va fi introdusa pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Ziare.com

Vezi si:
Ajuta-ti copilul sa manance sanatos
Sfaturi pentru sanatatea copilului tau