Cum sa asculti problemele adolescentului tau
calendar_month 22 Sep 2008, 00:00
Adolescenta este o perioada marcata de schimbari fizice si psihice care pot genera mari neintelegeri intre copii si parinti. Cand fiul sau fiica ta ajung la varsta la care comenteaza orice si confunda libertatea cu independenta, simti ca autoritatea iti este in pericol!

Nu teteme sa ii atragi atentia ori de cate ori greseste si nu renunta sa ii explici de ce este bine sa tina cont de sfaturile tale. Important este sa nu folosesti un ton dur, deoarece va avea impresia ca vrei sa controlezi absolut tot ce face. Sfaturile pe care le dai trebuie insotite de un comportament adecvat. Fiecare fotarare luata trebuie sa fie ferma, numai asa copilul tau va intelege ca trebuie sa iti indeplineasca dorinta, ca asa este cel mai bine pentru fiecare.

Personalitatea copilului tau este in plina formare si iti ofera adesea surprize neplacute, cum ar fi: raspunsuri obraznice, se incuie in camera lui si refuza sa vorbeasca, nu are tocmai o atitudine corespunzatoare in public. Este important sa vorbesti cu el si sa-i explici de ce ai luat o hotarare sau alta. Chiar daca nu va intelege pe moment, o va face mai tarziu. Trebuie sa asculti cu atentie si rabdare motivele lui si gaseste contraargumente potrivite pentru varsta sa. Trebuie sa incerci sa-l tratezi ca pe un om mare si sa-i acorzi sansa sa se exprime ca atare.

Sondaj

Ce parere aveti despre marirea salariilor profesorilor cu 50%?