Cum depistez alergiile alimentare
calendar_month 17 Mar 2009, 00:00
Alergiile la diferite alimente apar, in general, la scurt timp dupa ce ai consumat ceva la care corpul reactioneaza in mod neplacut. Cu siguranta nu esti straina de eruptiile cutanate, senzatia de greata, diareea, buza si limba umflata.

In cazurile mai grave, se poate ajunge chiar si pana la insuficienta respiratorie, cauza care poate duce inclusiv la deces.

In general, alimentele "responsabile" pentru reactiile alergice ale corpului sunt laptele, ouale, alunele, graul, soia, crevetiisi pestele. Astfel, daca cel mic este alergic la unul din alimentele enumerate mai sus, de obicei manifesta o hipersensibilitate si fata de celelalte.

Copii care sunt alergici la anumite alimente (sau la polen si praf) au sistemul imunitar dezechilibrat. Sistemul lor imunitar catalogheaza din greseala proteinele din anumite alimente ca fiind periculoase.

Prima oara cand cel mic consuma alimentul, sistemul lui imunitar genereaza un anticorp. Acest anticorp se ataseaza celulelor din nas, gat, plamani, piele sau tractului gastrointestinal.

De fiecare data cand cel mic consuma acel aliment, acele celule sunt activate si cauzeaza simptomele de mai sus.

Un copil are sanse mai mari sa dezvolte alergii daca are parinti alergici.

Vezi si:
Copiilor li se administreaza vitamine de care nu au nevoie
Apendicita