Crema pentru protectie solara, interzisa intr-o scoala din Marea Britanie
calendar_month 02 Iul 2009, 00:00
Parintilor care-si duc copiii la scoala primara RA Butler School, in Saffron Walden, Marea Britanie, li s-a spus ca daca vor sa-si protejeze odraslele de soare la scoala trebuie sa le aplice de dimineata o crema care sa reziste 12 ore sau sa vina in pauza de masa pentru a-si cremui copiii. Asta pentru ca elevii nu au voie sa vina cu crema la ei, la scoala.

Masura de a interzice crema ce ofera protectie solara a fost justificata prin faptul ca elevii obisnuiau sa-si imparta crema si altora, cei alergici riscand sa o foloseasca si ei, relateaza Daily Mail.

Initiativa de a interzice crema pentru protectie solara a nemultumit atat parintii, cat si asociatiile nonguvernamentale, care spun ca masura este "nebunie curata", expunand copiii unor riscuri mult mai mari, ca de exemplu posibilitatii de a se alege cu arsuri de piele si chiar cancer.

Dupa ce parintii s-au revoltat, spunand ca timpul nu le permite sa vina zilnic la scoala pentru a le aplica micutilor crema pe fata, directorul institutiei, Gayle Mawson, a anuntat ca in recreatia mare este indeajuns de mult timp pentru ca profesorii sa aplice celor 550 de copii crema.

Masura vine in contextul in care si postasilor din Norwich li s-a taiat portia de crema, pe care au primit-o in ultimii ani. Motivul: daca postasii care primeau crema si nu o foloseau ajungeau sa sufere de cancer de piele, Posta Regala era buna de plata.

Asa ca, pentru a nu ajunge in fata justitiei, Posta a decis ca apa, hainele si palaria ar trebui sa fie indeajuns pentru protectia postasilor in zilele insorite.

Sursa: ziare.com