Copiilor li se administreaza vitamine de care nu au nevoie
calendar_month 05 Feb 2009, 00:00
O treime din copiii din Statele Unite, cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani, folosesc tratamente cu vitamine care nu sunt necesare organsimului lor.

Cercetatorii au constatat, in acelasi timp, ca pacientii care ar avea noevoie de un supliment de minerale si vitamine nu beneficiaza de un astfel de tratament, informeaza Reuters.

Dr. Ulfat Shakih, de la Universitatea din California, a realizat acest raport studiind 10.828 de subiecti, cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani. 34% dintre subiecti foloseau multivitamine si suplimente care contineau vitamine individuale, in ultima luna a studiului.

Cercetatorul a constatat ca cei mai sanatosi copii, care nu prezentau nici o afectiune sau vreo avitaminoza, foloseau suplimentele, in timp ce majoritatea copillor care necesitau un astfel de tratament refuzau sa li se administreze vitamine.

"Am demonstrat, cu acest studiu, ca vitaminele sunt folosite de adolescentii care au nevoie de ele cel mai putin. In timp ce acestia pot sa asimileze vitaminele din hrana zilnica, cealalta categorie de copii, care necesita tratament, nu folosesc aceste suplimente", a declarat Dr. Shakih.

Sursa: Ziare.com

Sondaj

Cum vi s-au parut subiectele de la teza la limba romana?