Copiii sub 15 ani nu ar trebui sa bea alcool
calendar_month 02 Feb 2009, 00:00
Copiii sub 15 ani nu ar trebui sa consume bauturi alcoolice niciodata, conform reprezentantilor Guvernului britanic. Ministrul Sanatatii a avertizat ca adolescentii cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani pot consuma bauturi alcoolice doar odata pe saptamana si sub supravegherea stricta a parintilor, informeaza Daily Mail.

Sir Liam Donaldson a afirmat ca anumiti parinti sunt iresponsabili si le ofera bauturi alcoolice copiilor, fara sa constientizeze faptul ca alcoolul le poate produce leziuni ale creierului, depresii si pierdera a memoriei.

Majoritatea parintilor ofera bauturi alcoolice copiilor, chiar de la varsta de cinci ani, considerand ca daca beau in familie acestia vor fi responsabili cand devin maturi.

Totusi, ministrul britanic a declarat ca aceasta practica este total gresita si ca apartine "clasei de mijloc". Acesta a adaugat ca avertismentul a fost lansat pentru a-i scapa pe parinti de anumite obiceiuri proaste, care pun in pericol sanatatea copiilor.

Ministrul a declarat ca nu are planuri sa faca din acest avertisment o lege care sa interzica parintilor sa dea bauturi alcoolice copiilor. In acelasi timp, reprezentantii Guvernului britanic au pus pe seama consumului de alcool cresterea infractiunilor in randul tinerilor.

"Copiii nu trebuie sa consume alcool pana la varsta de 15 ani. Dupa aceasta varsta, acestia ar putea sa "guste", dar numai sub supravegherea atenta a parintilor. Peste 10.000 de copii ajung la spital anual, din cauza excesului de bauturi alcoolice si peste 15% dintre acestia considera ca e normal sa se imbete odata pe saptamana", a declarat Sir Liam Donaldson.

Cercetatorii au afirmat ca adolescentii se expun unor mari riscuri, din cauza excesului de alcool, care conduce la afectiuni ale ficatului si creierului.

Sursa: Ziare.com

Sondaj

Ce credeti despre hotararea sindicalistilor din educatie de a protesta pe 5 octombrie?