calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Copiii din Marea Britanie nu se mai joaca afara

Copiii din Marea Britanie nu se mai joaca afara

calendar_month 13 Aug 2009, 00:00
Jumatate dintre copiii din Marea Britanie cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani nu se mai joaca in afara caselor lor, iar de vina pentru acest lucru sunt violentele de pe strada.

Daca in urma cu doua generatii cazurile de copii care nu se joaca afara erau foarte rare, acum sunt din ce in ce mai dese, arata un studiu citat de Daily Mail.

Cazurile de pedofilie, jafurile si crimele i-au facut pe parinti sa aiba mult mai multa grija de copiii lor si sa nu ii mai lase sa se joace afara.

Astfel, micutii nu se mai joaca cu mingea pe strada iar atunci cand merg la cumparaturi ei nu vorbesc cu strainii. Mai mult copiii nu sunt lasati sa vorbeasca nici cu vecinii. Potrivit studiului mai mult de un sfert dintre copii cunosc mai putin de doi vecini.

Doar 12 la suta din persoanele cu varste peste 65 de ani au declarat ca nu s-au jucat niciodata in afara caselor lor atunci cand au fost tineri in timp ce 47 la suta au spus ca au facut acest lucru in fiecare zi.

"O parte a problemei este teama exagerata a parintilor ca micutii lor sa nu fie rapiti", se arata in studiu. Raportul subliniaza insa faptul ca lasandu-i pe copii liberi pe strada, acestia devin mult mai sanatosi si pot face fata mai usor situatiilor riscante.

Sursa:ziare.com


 
Sondaj
Cum iti vei petrece vacanta de iarna?