Copiii devin dependenti de cafeina din cauza bauturilor energizante
calendar_month 17 Iun 2009, 00:00
Autoritatile din domeniul medical au avertizat ca elevii din clasele primare devin dependenti de cafeina in ciuda varstei, din cauza bauturilor energizante pe care le consuma in mod regulat.

Din ce in ce mai multe cazuri de intoxicatii au fost raportate scolile din Marea Britanie, relateaza Daily Mail. Multi folosesc asa ceva pentru a se putea concentra mai bine si a rezista cu brio pana la sfarsitul orelor de curs.

Nu doar bauturile energizante sunt populare printre elevii britanici, tabletele cu cafeina fiind la fel de cunoscute si agreate.

O cutie de Red Bull, spre exemplu, contine 80 de mg de cafeina, aceeasi cantitate ca si o ceasca de cafea la filtru, avertizeaza specialistii.

In ciuda faptului ca se spune despre bauturile energizante ca maresc concentrarea, imbunatatesc reactiile, stimeleaza metabolism si cresc performantele, la fel de adevarat este ca pot induce anxietatea, insomnia, pot da palpitatii, tremurat, dureri de cap si o stare usoara de confuzie.

Reprezentantii companiei Red Bull neaga ca bautura este periculoasa pentru sanatate, dar recunosc ca nu este recomandata copiilor, care sunt sensibili la cafeina.

Sursa: Ziare.com

Vezi si:
Ajuta-ti copilul sa manance sanatos
Cum te asigura ca adolescentul tau conduce masina in siguranta?


Sondaj

Care credeti ca este cea mai importanta modificare a noului an scolar?