calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Copiii de 10 ani, fumatori pasivi, au risc mare de atac de cord

Copiii de 10 ani, fumatori pasivi, au risc mare de atac de cord

calendar_month 27 Iul 2009, 00:00
Pericolele fumatului pasiv, in cazul copiilor, nu mai sunt de multa vreme un secret. Totusi, un studiu dat publicitatii vineri arata ca, in cazul copiilor de 10 ani care au fost expusi fumului de tigara, riscul de a face stop cardiac este mult mai mare in viata de adult.

Un studiu australian a aratat ca pana si copiii cu varste foarte fragede, de 10 ani, dar ai caror parinti fumeaza acasa, prezinta deja semne ca arterele lor sufera. Astfel, acestea au semne de colmatare, devin mai dure si maresc riscul de stop cardiac peste ani, respectiv cand copiii se transforma in adulti de 40 - 50 de ani.

In plus, studiul realizat pe un esantion de 400 de copii cu parinti fumataori a mai aratat ca si riscul de ateroscleroza este mare in cazul miscutilor, conform news.com.au.

Daca in cazul unora dintre copii efectele nocive pot trece in aproximativ 2 ani, daca traiesc intr-un mediu complet lipsit de fum, in cazul altora, efectele vor fi insa pe viata, dupa cum se mentioneaza in raportul publicat in European Heart Journal.

Sursa: ziare.com 
Sondaj
Esti de acord ca tezele unice sa fie scoase incepand cu anul 2010?