Copiii cu probleme la scoala, predispusi bolilor psihice
calendar_month 09 Feb 2009, 00:00
Copiii care au avut probleme de comportament la scoala sunt predispusi bolilor psihice si dificultatilor sociale mai tarziu, potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni.

Cercetatorii canadieni au analizat informatii stranse de la 3.500 de britanici de la varsta de 13 pana la 40-50 de ani. S-a constatat ca persoanele care au avut probleme de comportament la scoala erau predispusi la depresie, sa ajunga la divort sau sa la probleme financiare, arata BBC.

La inceputul anilor '60, profesorilor din Marea Britanie li s-a cerut sa evalueze comportamentul unui esantion reprezentativ de adolescenti nascuti in 1946. Un sfert dintre ei aveau probleme de comportament, iar acestia au fost chestionati si la varstele de 36 si 53 de ani in legatura cu sanatatea psihica, statutul social si economic.

Cei chestionati erau deprimati sau anxiosi, aveau probleme in relatiile amoroase si dificultati financiare. Legatura dintre problemele de comportament a ramas valabila chiar si cand s-au luat in considerare si alti factori, cum ar fi sexul, categoria sociala din care proveneau parintii si coeficientul de inteligenta.

"Luand in considerare costurile pe termen lung suportate de societate si impactul negativ asupra indivizilor in sine, rezultatele ar putea avea implicatii in strategiile din sanatate", arata cercetatorii de la Universitatea din Alberta.

Cu toate acestea, unii psihologi sustin ca in genere copiii nascuti in anii 40 aveau altfel de dificultati decat cei nascuti recent.Criticile severe ar fi contribuit, dupa psihologul Linda Blari, la probleme cu increderea in sine si insuccese.

"Copiii din ziua de azi sunt diferiti, nu vor avea astfel de probleme cand vor fi adulti", spune Blair.

Sursa: Ziare.com

Vezi si:
Cum sa discutam cu adolecentii despre sex
Pubertatea si problemele aferente

Sondaj

Aveti incredere in taberele pentru copii la mare?