Copiii, cei mai buni nutritionisti ai parintilor
calendar_month 18 Dec 2008, 00:00
Copiii au capacitatea de a selecta cu foarte mare atentie alimentele recomandate organismului de cele care trebuie evitate. In acest fel, ei sunt cei mai buni nutritionisti pentru parintii lor.

Mai mult, micutii dau tonul perioadelor de miscare si sunt un exemplu in acest sens pentru adulti, sunt de parere nutritionistii englezi care au realizat un studiu in acest sens, informeaza The Independent.

Datele cercetatorilor au aratat ca doua treimi dintre adulti nu stiu care este necesarul de efort fizic. Mai putin de o treime din cei chestionati au spus ca nu stiu cat alcool este indicat zilnic, potrivit sfatului medicilor, iar o persoana din cinci cunoaste aportul de vitamine adus de fructe in alimentatie.

Copiii in schimb, mai activi si selectivi decat adultii, mananca de patru ori pe zi, in medie, fructe si legume. "Rezultatele studiilor noastre au aratat ca micutii inteleg mai bine necesitatea unei alimentatii sanatoase.

Cred ca este vorba de un trend al noii generatii, de a fi constienti de beneficiile meselor regulate si alimentelor indicate organismului", a spus medicul Rachel Craig.

In opinia sa, adultii sunt neglijenti la acest capitol si ar trebui sa invete de la cei mici conduita alimentara corecta. Si la capitolul miscare copiii trebuie sa fie luati drept etalon. Ei isi iau zilnic necesarul de exercitii fizice, indicat pentru varsta si preocuparile lor.

Chiar daca unii micuti trebuie luati drept exemplu de conduita alimenatara sanatoasa, rata obezitatii in cazul lor este in crestere. Neglijenta parintilor si nerespectarea anumitor restrictii alimentare conduc la instalarea obezitatii in randul copiilor, pana la cinci ani.

Medicii englezi recomanda adultilor o cura zilnica de miscare, de 30 de minute, un pahar de alcool si cel putin un fruct consumat in fiecare zi.

Sursa: Ziare.com

Sondaj

Sunteti la curent cu evolutia scolara a copilului dumneavoastra?