Copiii alaptati la san invata mai bine
calendar_month 24 Iun 2009, 00:00
Copiii hraniti la san au mai multe sanse sa aiba rezultate scolare mai bune in liceu si sa urmeze o facultate, comparativ cu cei hraniti la biberon.

Incercand sa vada daca exista vreo legatura intre alaptatul la san si performantele scolare ulterioare, profesorii Joseph Sabia, de la American University, si Daniel Rees, de la University of Colorado, in Denver, au comparat notele obtinute la examene de 126 de copii din 59 de familii, subiectii fiind fie alaptati in copilarie, fie hraniti cu biberonul.

Comparandu-i, expertii au scos in evidenta o serie de criterii importante, hotaratoare mai tarziu in viata si greu de cuantificat, cum ar fi inteligenta materna sau calitatea mediului in care au trait copiii, relateaza Reuters.

Desi greu de crezut, chiar si o luna de alaptat creste notele copilului cu 0,019%, la fel ca si sansele de a merge la facultate, cu 0,014%.

Rezultatele acestui studiu, prmul de acest fel, publicat in Journal of Human Capital, sugereaza ca abilitatile cognitive si beneficiile asupra sanatatii ale alaptatului au urmari importante si pe termen lung pe plan educational, a declarat Sabia.

Sursa:Ziare.com


Sondaj

Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?