Bolile de sezon: dileme si raspunsuri
calendar_month 19 Dec 2008, 00:00
Pot dozele crescute de vitamina C sa impiedice raceala?
Din nefericire, inca nu s-a demonstrat ca dozele crescute de vitamina C pot impiedica raceala sa apara. Totusi, aceasta, denumita si acid ascorbic, aduce numeroase beneficii organismului, printre care si imunitatea la infectii. Una peste alta, da-i copilului tau sa manance zilnic cat mai multe fructe: citrice, capsuni, piersici, etc.

Daca copilul iese la joaca fara geaca poate sa raceasca mai usor?
Faptul ca nu vrea sa-si ia geaca atunci cand iese la joaca poate fi unul din factorii din cauza caruia poate sa apara raceala, dar nu cel mai important. Totusi, acest lucru este principalul motiv in urma caruia copilul poate sa faca pneumonie.

Poate supa de pui sa vindece raceala?
Poti sa crezi sau nu, supa de pui este o adevarata controversa printre medici. Unii spun ca aceasta poate sa te ajute cu adevarat in lupta impotriva racelii, altii spun ca este doar o modalitate de a consuma cat mai multe lichide. Indiferent de caz, supa este foarte buna pentru copii.

Daca are febra este racit sau daca este racit are febra?
Niciuna din cele doua variante nu este obligatorie. Febra poate sa apara si atunci cand in organism este o infectie, iar raceala poate sa se manifeste doar prin tuse si nas infundat.

Cat lichid este recomandat sa bea un copil atunci cand este racit?
Cantitatea de lichid consumata nu trebuie sa fie diferita in perioadele in care a cesta este racit, fata de celelalte perioade. Aceasta variaza de la un copil la altul, in functie de greutatea acestuia.De exemplu, pentru un copil cu o greutate de 15kg este recomandat sa consume aproximativ 1200ml de lichide pe zi, pentru unul cu greutatea de 25 de kg – aproximativ 1800ml/zi.

Vezi si:
Copilul meu la scoala
Copilul meu acasa

Sondaj

Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este: