Ajuta-ti copilul sa manance sanatos
calendar_month 13 Apr 2009, 00:00
“Lasa-ma in pace!”, “Pleaca de pe capul meu!”, “Nu-mi spune ce sa mananc” – sunt doar o parte dintre exclamatiile pe care parintii le aud zilnic din partea copiilor atunci cand se fac mai mari. Toate astea nu vor sa exprime decat un singur lucru: VREAU SA FIU INDEPENDENT!

Ca parinte, tot ce poti sa faci este sa incerci sa-i introduci subtil, in timpul petrecut acasa impreuna, anumite obiceiuri sanatoase legate de nutritie.

1. Nu cumpara mancare grasa sau fast-food! Daca acasa prepari mancare sanatoasa nu poate interpreta ca il obligi sa faca ceva e nu-i place.

2. Evita sa pui pe masa covrigei, biscuiti sau chipsuri! Tine in frigider morcovi, castraveti sau alte legume care pot fi rontaite! Adolescentii sunt persoane impulsive si daca nu au in apropiere chipsuri sau altceva de “rontait” cu siguranta vor lua primul lucru bun pe care il gasesc!

3. Numeroase teste au aratat ca foarte multi adolescenti aleg sa bea limonada si nu cola, daca a existat un adult “binevoitor” care sa prepare dinainte. Adauga mai multa apa decat se presupune ca ar trebui! Este mai racoritor si mai economic.

4. Vorbeste cu adolescentul tau despre actorul sau sportivul sau preferat si intreaba-l ce-i place la persoana respectiva. Spune-i cat de importanta este alimentatia in viata personajelor sale preferate si cat de importanta este aceasta pentru sanatate.

Vezi si:
Cum te asigura ca adolescentul tau conduce masina in siguranta?
Opreste televizorul cand mancati!
Consumati cereale integrale pentru o sanatate de fier