5 motive pentru care animalele sunt importante pentru copilul tau!
calendar_month 29 Oct 2008, 00:00
De ce sunt copii asa de atasati de animale? De la ursuletul de plus si pana la personajul preferat de desene animate, animalele reprezinta un element cheie in dezvoltarea copilului. Specialistii in dezvoltarea copiilor au identificate 5 zone ale dezvoltarii care sunt influentate de animale:

1. Descoperirea
Copiilor le place sa afle mai multe despre anumale, unde si cum traiesc si de ce lucruri au nevoie.
Bogatia si diversitatea lumii celor care nu cuvanta starneste interesul pentru explorare ale mintilor celor mici. Creaturi de toate formele, marimile si culorile ne inconjoara si provoaca intrebari si ganduri de tot felul: de ce unele animale zboara iar altele innoata? Animalele inspira o dorinta naturala de a invata si de a acumula cunostinte si de a-si testa cunostintele accumulate. Copiii poseda o fascinatie care incepe in copilarie si se mentine de-a lungul vietii.

2. Comunicarea
Acumularea de cunostinte cu privire la animale incurajeaza copii sa se distreze si sa se joace cu poze sau cuvinte, descriind si intreband.
Copiilor le place sa vada cum se poarta animalele. O actiune simpla precum hranirea delfinilor la delfinariu implica pentru ei comunicare non-verbala si raspunsuri emotionale, de asemenea ii invata diferita moduri de interactionare.

3.Respectul de sine si increderea
Intelegerea si grija pentru alte finite ajuta copiii sa fle mai multe despre ei.
Ei invata rapid ca animalele sunt fiinte vii si de aceea au multe trasaturi in comun cu oamenii. Copii se identifica mai ales cu animalele mici, care, ca si ei, au nevoie de grija si dragoste. Imaginandu-si ca si animalele au sentimente, copiii invata cu ajutorul lor sa se poarte frumos cu ceilalti astfel acumuland si incredere si respect de sine.

4. Matematica
Vazand modele, tiparuri, culori si forme, numere si marimi in lumea animala, ii ajuta pe copii sa isi dezvolte aptitudinile matematice.
Lumea animala e plina de forme si culori naturale ceea ce transforma invatatul intr-o activitate placuta: sa numeri purcelusi sau sa numeri picorusele unui paianjen este infinit mai placut decat numaratul de degete sau betisoare.

5. Dezvoltare fizica
Imitarea miscarilor animalelor provoaca imaginatia si este foarte amuzant, furnizand de asemenea stimuli ideali pentru miscare fizica variata. Copiii invata chiar si sa se poarte bland cu animalele mici sau cu insectele.