Prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa comunice
calendar_month 03 Iun 2009, 00:00
De multe ori sunt acuzati ca au furat biscutii sau ca sparg vase, insa prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa comunice.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatile La Trobe si Manchester a demonstrat ca prietenii imaginari ii ajuta pe copii sa invete sa comunice mult mai usor si ii fac mai sociabili, informeaza Telegraph.

Psihologul Evan Kidd, de la Universitatea La Trobe, spune ca parintii ingrijorati de prietenii imaginari ai copiilor ar trebui sa se relaxeze. Copiii cu astfel de prieteni sau care le dau nume jucariilor nu sunt singuratici si sunt foarte sociabili.

"Sa ai un prieten imaginar este un lucru foarte bun", a spus Kidd.

Kidd si Anna Roby, de la Universitatea Manchester, au studiat 44 de copii cu varste cuprinse intre patru si sase ani. Printre acestia se afla un copil care avea opt prieteni imaginari.

Oamenii de stiinta au aflat ca cei care aveau prieteni imaginari erau mult mai comunicativi decat cei care nu aveau.

Atunci cand discuta cu un prieten imaginar copiii comunica mai mult pentru ca trebuie sa inventeze si raspunsurile si intrebarile.

Unul dintre copiii care au participat la studiu avea o prietena imaginara pe nume Sarah, care are un dragon de jucarie. Altul se bucura de "prezenta" unei familii intregi, domnul si doamna Driller care au doi copii.

"A fost un copil care avea drept prieten imaginar o rosie cu numele de ‚Bodder’ si un cartof numit ‚Bun’", a spus psihologul Kidd.

Potrivit studiului, 65% dintre copiii cu varste cuprinse intre 3 si 9 ani au un prieten imaginar.

Sursa: ziare.com