Pariurile sportive ai o modalitate de a face bani dar si de a-i pierde rapid
1/17
calendar_month 09 Dec 2015, 00:00

Pariurile sportive sunt considerate jocuri de noroc si fac parte din viata multor romani, fie ca sunt in mediul online sau in cel offline. Potrivit celor de la PariuriX.com, lideri in statistici de cote,  cei mai multi dintre jucatori, 51.1 %, au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani,  unii dintre fiind inca elevi sau studenti. Un alt procent destul de ingrijorator, de 13.4 %, este cel al minorilor care recunosc ca pariaza frecvent (intre 14 si 17 ani). Recomandat ar fi ca cei care au sub 18 ani sa nu aiba acces la astfel de pariuri si supravegherea parentala sa fie una stricta daca se banuiesc astfel de comportamente din partea tanarului, mai ales pentru ca aceste jocuri de noroc pot da dependenta si pot afecta ulteror intreaga viata a adultului.

Siguranta alegerii potrivite in cazul pariurilor sportive

Case de pariuri acreditate si care sa se afle in legalitate sunt forte des intalnite. Pentru cei care au ca si hobby cotarea pe echipa preferata, se recomanda verificarea acestor locatii inainte de inceperea oricarei activitati tocmai pentru a preintampina surprizele neplacute, cum ar fi neprimirea banilor in cazul unui castig.

Informatia este esentiala in momentul jocului, deoarece cu cat se cunosc din timp mai multe detalii in legatura cu echipa sau sportivii pe care se mizeaza, succesul poate fi la un pas mai aproape. Cei mai multi jucatori ( 67 %)  mizeaza sume mici astfel ca in cazul unei pierderi, suma nu va fi foarte mare, in acest caz insa nici castigul nu este unul de valoare ridicata.
Strategia de joc este urmatoarea:
Miza - suma pariata, se inmulteste cu cota aleasa. Se tine cont si de cota, iar daca aceasta este una mica de asemenea castigul va fi mai mic. Cu cat creste cota creste si castigul, dar si riscul de a pierde.

Pentru evitarea pierderii intregii sume mizate, se poate urmari o regula foarte simpla, aceea de a se paria doar pe sumele castigate anterior, astfel nu se va ajunge la datorii si nici la jucarea unor sume mai mari decat se pot permite cu adevarat.

Pariuri online versus pariuri offline

Pariurile pot fi realizate atat in mediul online, dar si in cel offline, adica la clasicele case de pariuri.

Cele online au un avantaj pe care cele offline nu il au si anume sistemul de bonusuri pariuri online practicat, iar acestea poate varia in functie de site-ul la care se face contul. De cele mai multe ori bonusul reprezinta posibilitatea de a paria o anumita suma pe un anumit tip de meci, iar in cazul in care se pierde suma pariata, aceasta nu va fi extrasa din cont. Uneori bonusul poate fi reprezentat de multiplicarea sumei castigate, dar acest tip este ceva mai rar folosit. Atunci cand se utilizeaza casele de pariuri online si se face un cont de utilizator, se beneficiaza de un bonus de care nu se poate obtine la agentiile stradale.

Legatura dintre pasiunea pentru sport si mizele sportive

Exista fani ai sporturilor care nu pariaza niciodata, insa cei care sunt pasionati de pariurile sportive nu pot sa nu aiba si un interes pentru sport. Iar multi dintre cei care joaca au inceput tocmai pentru ca obisnuiau sa urmareasca multe meciuri si sa tina o evidenta a acestora referitoare la rezultate. Pasiunea pentru sport este un factor foarte important pentru cei care isi doresc sa joace la pariuri sportive pentru ca nu vor avea tendinta de a juca doar dupa inspiratie ci dupa cunostintele lor. Sansele de castig astfel cresc si aceasta este unul dintre motivele pentru care exista persoane care revin sa joace in continuare. Nu este nimic gresit ca un pasionat de sport sa parieze o data sau de doua ori pe luna, rotunjundu-si astfel veniturile, dar totul trebuie facut cu prudenta pentru ca la fel de usor se poate castiga sau pierde.Legatura intre incepatori si profesionisti

Pentru cei care sunt la inceput exista forumuri si bloguri care pot sa ii ajute sa inteleaga toate denumirile folosite in pariuri si modul in care functioneaza diferite site-uri de pronosticuri. Acestia pot lua legatura cu comunitatea jucatorilor ce ofera sfaturi utile pentru intelegerea limbajului utilizat in acest domeniu. Internetul este si mediul in care se gasesc multe “ponturi”, ce se pot fie cumparate (informatii utile date de catre persoane cu experienta in domeniul pariurilor) sau gratuite.
Iar cum noi traim intr-o lume extem de tehnologizata in care avem app-uri pentru orice, era imposibil sa nuapara si aplicatii pariuri pe IOS sau Android de acest tip. Astfel cei care isi doresc sa puna o cota pentru meciul favorit o pot face si de pe telefonul mobil sau tableta. De pe aceleasi dispozitive se pot verifica blogurile si forumurile, dar se pot urmari si meciurile in paralel, astfel ramanand in permanenta conectati atat la mediul sportiv, cat si la cel al site-ului.

Precautii de avut in vedere in cazul pariurilor

Pariurile, la fel ca alte jocuri de noroc, dau dependenta si orice jucator cu mai multa sau mai putina experienta se poate afla in situatia in care tot viitorul se naruie din cauza acesteia. Cumpatarea trebuie sa fie cuvantul cheie, mai ales primele dati cand se acceseaza aceste tipuri de jocuri. Un major semnal de alarma este momentul in care volumul pierderilor ajunge sa fie mult mai mare decat al castigurilor. Acesta este inceputul drumului catre datorii si nesiguranta financiara.
Un truc bun folosit de catre cei cu expeienta este acela de a nu paria banii ce au alte scopuri ci doar acele sume pe care ii castiga din pariurile anterioare.

Dependenta de astfel de jocuri de noroc este periculoasa si este vitala recunoasterea problemei si actionarea in consecinta. Acest lucru inseamna ca  poate fi necesar ajutorul de specialitate -un psiholog care sa ajute in trecerea peste aceasta etapa. Cel mai potrivit domeniu de terapie este cel cognitiv-comportamental, acesta fiind cel care da cele mai bune rezultate in cazul dependentelor, indiferent de tipul lor.

Pariurile sportive pot fi o maniera buna de a castiga bani, insa nu trebuie facute irational, cu gandul  la castiguri fabuloase. Mizarea pe sume mai mici si pe meciuri sigure este cheia, iar informarea permanent si discutiile din forumuri ce au mai multa experienta poate fi elementul castigator.Sondaj

Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?