Alocatia - Banii copilului
calendar_month 23 Mai 2008, 00:00
Alocatia scolara reprezinta acea suma de bani pe care statul o ofera copiilor pana la implinirea varstei de 18 ani (conform noilor reglementari). Aceasta are un rol de ajutor financiar pentru a le oferi educatia de care ei au nevoie.
Din nefericire, in familiile cu venituri foarte mici sau chiar inexistente, alocatia de stat a copiilor reprezinta o sursa suplimentara de venit. Astfel ca, ei nu sunt incurajati inspre a frecventa scoala pentru a invata si pentru ca mai tarziu, prin invatatura, sa castige banii care sa le asigure un trai decent. Dimpotriva, ei sunt invatati ca scoala trebuie frecventata pentru a castiga bani. Pornind de la acesti copii, se va naste o ideologie legata de “puterea banilor” la nivelul unui grup- intrucat ei reusesc foarte bine sa se influenteze unii pe ceilalti.
O metoda prin care sa-i invatam pe cei mici despre semnificatia banilor este sa le oferim o pusculita. Acolo vor strange banii pe care i-au primit de la familie, restul de la cumparaturi sau maruntisul de la colindat.
Cand pusculita se va umple, ii ajutam sa decida ce sa cumpere cu acei bani. Bineinteles ca vor dori sa cumpere foarte multe lucruri, dar le vom explica, din nou, ca exista o limita si ca nu pot sa-si ia decat o parte din ce si-ar fi dorit. Astfel, copilul va incepe sa pretuiasca banii si sa nu-i iroseasca, mai ales daca i-a strans cu greu.