Afla noile criterii de acordare a alocatiilor complementare
calendar_month 19 Ian 2011, 00:00
Familiile monoparentale dar si cele cu venituri mici, care au beneficiat pana in luna decembrie 2010 de alocatii complementare, trebuie sa stie ca de la 1 ianuarie 2011 s-au modificat crciteriile de acordare a acestor alocatii.

Familiile mentionate in cele doua cazuri de mai sus vor primi un singur fel de alocatie, numita alocatie de sustinere. Totodata, se va reduce limita maxima a veniturilor pe membru de familie in vederea acordarii acestei alocatii suplimentare de la 470 de lei la 370 de lei.

O alta noutate o reprezinta faptul ca banii nu se vor mai plati pentru luna in curs ci pentru luna anterioara dar si faptul ca parintii elevilor cu peste 20 de absente pe semestru vor primi alocatii pentru sprijin reduse sau chiar injumatatite.

Alocatia va fi acordata in functie de venituri si de numarul de copii.

De indata ce metodologia de aplicare este aprobata, parintii trebuie sa depuna din nou acte la primariile din localitate, pâna pe 31 ianuarie, o cerere si acte doveditoare.

Din cauza procesarii noilor informatii, este posibil ca alocatia aferenta lunii ianuarie (si care ar trebui platita in cursul lui februarie) sa intarzie.

Vezi si:
Alocatia copilului

Burse de stat

Banii de buzunar ai copilului


Sondaj

Sunteti de acord ca directorii scolari sa fie numiti in functie de primar?