calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Telefonul mobil la scoala?

Telefonul mobil la scoala?

calendar_month 17 Mai 2008, 00:00
Telefoanele mobile si scoala? O dilema care a fost intens dezbatuta in ultimii ani, in care tehnologia si-a facut loc chiar si pe bancile elevilor din cele mai mici clase.

Majoritatea profesorilor privesc utilizarea telefoanelor mobile in salile de clasa ca fiind o activitate care distrage atentia de la lectie si ca atare interzic astfel de dispozitive.

Categoric exista beneficii aduse de telefoanele mobile, insa inainte de a trece unul pe lista de cumparaturi cititi cu atentie lista de argumente pro si contra.

Argumente pro

* Poti fi mereu in legatura cu copilul tau, poti afla unde este
* In cazuri de urgenta poti lua legatura cu el sau invers
* Copilul poate telefona la politie sau ambulanta in caz de nevoie
* Un telefon mobil inseamna o linie de comunicare extrem de comoda: il poti cauta oricand pentru a-l intreba la ce ora ajunge acasa, pentru a face sau modifica planuri sau doar pentru a-l verifica sau a-l saluta!
* Pentru a beneficia de stima si accept social, copilul trebuie sa aiba un telefon mobil cel putin la fel de performant ca cele ale prietenilor sai

Argumente contra

* Elevii uita adesea sa-si inchida telefoanele in ore iar sunetul apelului poate fi deranjant pentru ceilalti copii si pentru profesor
* Chiar si cu sunetul inchis telefoanele mobile sunt o cauza de distractie (ajunge sa amintim moda SMS-urilor)
* In situatia unui eveniment de urgenta prea multe apeluri pot congestiona reteaua facand accesul la serviciile de urgenta imposibil
* Telefoanele mobile sunt folosite foarte des ca modalitate de a copia intr-un examen
* Efectele fiziologice pe termen lung ale telefoanelor mobile sunt inca incerte

Atat argumentele pro cat si cele contra sunt suficient de convingatoare si exista adepti pentru fiecare parte. In cele din urma, decizia apartine parintilor pentru ca profesorii nu pot verifica ghiozdanele tuturor elevilor zilnic.


 
Sondaj
Cedeti ca jocurile pe calculator sunt daunatoare?