calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Sfaturi pentru o buna comunicare cu profesorii

Sfaturi pentru o buna comunicare cu profesorii

calendar_month 03 Mar 2009, 00:00
Este foarte important ca relatia dintre parinte si profesor sa aiba un aspect pozitiv pentru buna dezvoltare a copilului.

Echipa Calificativ.ro iti da cateva sfaturi prin care sa te apropii de profesorul/ invatatorul copilului tau.

1. Abordeaza relatia cu profesorul cu respect!
Trateaza relatia profesor-parinte-copil ca pe una foarte importanta in viata ta. Incearca sa creezi un parteneriat de rezolvare a problemelor copilului cu profesorul si nu incerca sa il contrazici sau sa il critici de fiecare data cand te avertizeaza in privinta comportamentului celui mic.

2. Lasa-ti copilul sa-si desfasoare propria relatie cu profesorul!
Contactul cu profesorul este unul dintre primele si cele mai importante contacte pe care un copil il are cu o persoana adulta. Lasa-l sa descopere singur lumea celor "mari" si sa invete sa se adapteze in diferite situatii.

3. Incearca sa nu-ti lauzi copilul in fata profesorul!
Bineinteles ca, pentru tine, copilul tau este cel mai destept, cel mai frumos si ca nu poate gresi nicicum, dar daca iti lauzi prea mult odrasla, risti sa faci profesorul sa se gandeasca ca nu ai incredere in capacitatile sale de a-ti educa copilul. Este important sa-i vorbesti profesorului despre pasiunile copilului tau, dar nu sa-i spui impui parerea ta in legatura cu ceea ce ar trebui sa-l puna sa faca.

4. Incearca sa nu amesteci problemele de acasa cu cele legate de scoala!
In momentul in care mergi sa discuti despre situatia scolara a copilului tau, evita dai prea multe detalii despre viata ta personala. In fond, mergi sa afli cum se descurca cel mic la scoala, nu sa iti cauti pe cineva care sa te asculte!

Vezi si:
Consilierul scolar - punte de legatura in comunicarea cu scoala


 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?