calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Relatia parinte - profesor: Ce sa nu faci ca parinte

Relatia parinte - profesor: Ce sa nu faci ca parinte

calendar_month 17 Mai 2008, 00:00
La intrarea in clasa unde are loc sedinta cu parintii, profesorul incepe imediat sa scaneze amanunte cu privire la atitudini. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a nu fi catalogat negativ din primele clipe si pentru a crea o legatura benefica intre tine si profesor.

Nu intra in clasa cu multe lucrari de control ale copilului tau la vedere. Profesorii simt ca in acest fel urmeaza o provocare. Daca vrei sa discuti totusi o anumita situatie, tine lucrarile de control in geanta pana cand stabilesti o oarecare legatura cu profesorul.

Nu-i critica pe alti profesori, pe director sau scoala in general. De ce s-ar simti un profesor mai apropiat de tine decat de locul sau de munca sau de colegii sai? Critica ta il va face sa devina defensiv si neincrezator fata de tine.

Nu-i critica pe alti parinti sau alti copii, pastreaza discutia concentrata pe copilul tau. Daca stii ca un alt copil se poarta urat cu al tau, abordeaza problema cu mult calm si da exemple de martori care au asistat la incidente.

Nu-l acuza pe profesor ca are elevi favoriti sau ca are ceva cu copilul tau. Profesorul va dezvolta o antipatie fata de tine si implicit, si fata de copil!

Nu fii supraincrezator in privinta copilului tau. Nici un copil nu este perfect si din nefericire cele mai multe sedinte cu parintii inseamna si cateva minute de reprosuri. Nu respinge critica!

Vezi si:
Copilul meu la scoala

Copilul meu acasa


Dezvoltarea copilului


 
Sondaj
Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?