calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Preturi uniforme scolare 2008

Preturi uniforme scolare 2008

calendar_month 27 Aug 2008, 00:00
Indragite sau contestate, uniformele scolare sunt o realitate de care parintii elevilor se lovesc la fiecare inceput de an. Uniforma de anul trecut ii mai e buna sau i-a ramas mica? Nu cumva anul acesta uniforma s-a schimbat?
Preturi uniforme scolare, preturi rechizite, agitatie, cumparaturi, toate acestea sunt marcile inceputului de an scolar.

Daca vorbim despre preturi, uniforme scolare pot fi achizitionate pentru diferite sume in functie de magazinul preferat.
Spre exemplu, pentru o Uniforma fete scoala primara compusa din vesta si fusta plisata sau optional pantaloni, pretul variaza intre60 si 80 de lei.
La fel si pentru o uniforma baieti scoala primara compusa din pantaloni plus vesta. Pretul minim este atins in cazul uniformelor scolare din poliester, iar impreuna cu procentul de lana creste proportional si pretul uniformei.

Daca in scoala primara poti iesi relativ ieftin, cu fiecare an ce trece pretul uniformelor scolare creste (si la fel si pretentiile impuse de moda si de vestimentatia colegilor!). Camasa, sacoul, fusta si cravata ce compun uniforma de liceu pot ridica cheltuielile familiei la peste 1000 de RON, in cazul unei adolescente pretentioase. Si asta fara a aduce in discutie haine de schimb sau alte accesorii care pot ridica semnificativ pretul uniformei scolare.

Desi scumpe si neagreate de unii elevi, uniformele scolare au meritul de a nivela diferentele sociale dintre copii, evitandu-se astfel situatiile neplacute si traumatizante in care un elev este constant ironizat din pricina felului in care se imbraca sau a hainelor sale "fara nume".

Vezi si:
 
Sondaj
Ce parere aveti despre noua generatie?