Povesti pentru copii pline de invataminte
2/24
calendar_month 14 Apr 2016, 00:00
Poveştile din care copiii pot deprinde importante lecţii de viaţă sunt esenţiale pentru o bună dezvoltarea a micuţului tău.

Literatură pentru copii este ofertantă şi dacă nu te poţi decide poţi începe cu cele mai cunoscute poveşti de citit copiilor încă de când aceştia sunt foarte mici, pentru că au morală şi sunt pline de învăţăminte folositoare încă din primii ani de viaţă.

Iată câteva cărţi pentru copii cu subiecte simple şi captivante:

Capra cu trei iezi

“Capra cu trei iezi” este una dintre cele mai importante poveşti care îi învaţă pe cei mici că este foarte important să îşi asculte părinţii. Povestea tragică a ieduţilor care nu o ascultă pe mama capră îi poate marca pe cei mici, care îşi vor însuşi bine această lecţie.

Pinocchio

Din povestea lui Pinocchio copiii învaţă cât de important este să spună adevărul şi în acelaşi timp ce poţi păţi atunci când minţi. Din aventurile lui Pinocchio se pot desprinde o mulţime de pilde din care cei mici pot învăţa şi alte lucruri, pentru că uneori este important să înveţi chiar şi din greşelile altora.

Ursul păcălit de vulpe

“Ursul păcălit de vulpe”  este o altă poveste care le dă copiilor lecţii despre adevăr şi despre cât de înşelătoare sunt uneori aparenţele. Atunci când îi citeşti celui mic această poveste explică-i că uneori trebuie să privească dincolo de măştile pe care oamenii din jur încearcă să le afişeze.

Fetiţa cu chibrituri

“Fetiţa cu chibrituri” este una dintre cele mai tragice şi emoţionante poveşti pentru copii. Povestea are un mesaj extrem de puternic şi tulburător despre indiferenţa şi nepăsarea pe care oamenii o au uneori faţă de semenii lor şi despre urmările lor tragice. Din această poveste copiii pot învăţa să fie altruişti şi să îşi ajute de fiecare dată semenii atunci când aceştia au nevoie.

Sondaj

Vi se pare corecta admiterea la liceu pe baza tezelor cu subiect unic?