calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Ponta: Clasa pregatitoare a lui Funeriu este o harababura si o prostie

Ponta: Clasa pregatitoare a lui Funeriu este o harababura si o prostie

calendar_month 19 Sep 2012, 00:00
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa pregateasca pentru anul viitor un sistem de scolarizare care sa protejeze copiii si parintii, apreciind ca formula clasei pregatitoare initiata de fostul ministru Daniel Funeriu reprezinta "o harababura si o prostie".

Solicitarea a fost adresata ministrului la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, in prezenta jurnalistilor, premierul spunand ca este un mesaj pe care vrea sa il adreseze in mod public.

"Eu in continuare sustin ca harababura si dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregatitoare reprezinta o harababura si o prostie si va sustin in continuare pentru a repune lucrurile in ordinea lor normala: clasa pregatitoare la gradinita. La cinci ani jumate il trezesti (pe copil-n.red.) la 7 dimineata, il tii opt ore...asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalti, oamenii obisnuiti, nu avem asemenea pretentii, dorim sa avem grija de copii, nu sa ne batem joc de copii.

Daca nu au reusit sa isi duca cele 50 milioane lei la firmele lor, cred ca nu mai au niciun interes in clasa pregatitoare", a spus Ponta.

El a cerut ministrului de resort sa pregateasca pentru anul viitor un mod de scolarizare care sa aiba grija de copii si de parinti.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la deschiderea noului an scolar, ca, din punctul lui de vedere, este necesar si util ca "faimoasa clasa pregatitoare" sa functioneze de anul viitor in cadrul gradinitei, nu al scolii, sustinand ca autoritatile "au dat batai de cap parintilor.

Si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, ca autoritatile au intampinat foarte multe dificultati in amenajarea claselor pregatitoare, sustinand ca dupa primul semestru se va face o evaluare, luandu-se in considerare intoarcerea clasei zero la gradinita.

Sursa: Ziare.com


 
Sondaj
Esti de acord ca tezele unice sa fie scoase incepand cu anul 2010?