calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Participarea parintilor in activitatea scolara

Participarea parintilor in activitatea scolara

calendar_month 24 Feb 2009, 00:00
Participarea parintilor la activitatile organizate de scoala sunt esentiale in dezvoltarea copilului si in buna comunicare dintre familie si scoala.

Calificativ.ro iti propune o lista cu activitatile pe care un parinte in contactul cu scoala:

1. Participa la sedintele scolare! Intalnirile organizate de profesori sunt o oportunitate atat pentru a-i cunoaste o parte din colegi, dar si pentru a afla informatii despre evolutia scolara a copilului. Si cine stie?! Poate afli multe lucruri noi care te pot ajuta in relatia cu cel mic.

2. Inscrie-te la cluburile, intrunirile parintilor din clasa in care este copilul tau! Rezerva-ti timp pentru a te intalni cu parintii colegilor copilului tau si discuta cu acestia subiectele de interes pentru activitatea scolara a celor mici.

3. Intra pe forumurile scolare si discuta cu parintii sau profesorii despre activitatile scolare si informatiile educationale de ultima ora.

4. Accepta sa faci voluntariat cateva ore pentru scoala! De cele mai multe ori, atunci cand organizeaza o excursie sau pur si simplu o iesire la muzeu sau la gradina botanica/zoologica, profesorii au nevoie de cat mai mult ajutor pentru a supraveghea copiii. Poti sa dai o mana de ajutor in acest caz si bineinteles astetfel sa fii alaturi de copilul tau si sa-l poti observa in relatia cu cei din jur.

Vezi si:
Discuta cu reprezentantii scolii

Comunicarea cu scoala

Dezvoltarea copilului 
Sondaj
Ce crezi despre gradul de dificultate al cerintelor Bacalaureatului si Evaluarii nationale 2011?