calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Parinti si copii - activitati comune la scoala

Parinti si copii - activitati comune la scoala

calendar_month 20 Feb 2009, 00:00
Multi parinti nu stiu ce se intampla la scoala decat din ceea ce le povestesc copiii lor. Sistemul de invatamant romanesc nu prevede ore speciale la care sa participe si parintii. In occident exista un astfel de sistem in care atat parintii, cat si copiii au lectii si activitati comune in cadrul scolii. Aceasta ii ajuta sa petreaca mai mult timp impreuna.

Acest aspect este foarte important mai ales in ziua de astazi cand timpul pe care il petrecem, efectiv, unii cu altii este din ce in ce mai scurt. De cele mai multe ori nu constientizam, dar, chiar si atunci cand avem timp, il distribuim gresit, vizionand noile barfe si scandaluri de la televizor, iar copilul urmareste fascinat desene animate sau se joaca pe la calculator.

Doar la sedintele cu parintii acestia experimenteaza postura de elev pentru o ora. Daca ar prelua mai des acest statut poate ar incerca sa ii inteleaga mai bine pe copiii lor, dar si pe doamna invatatoare. Unii ar putea afirma: "Pai, am fost si noi elevi si stim ce presupune un astfel de rol?". Dar lor li se poate replica: "Da, dar nu ati fost elevi intr-o astfel de societate in care totul e din ce in ce mai greu de inteles. Si nu ne referim la informatie, ci la modul oamenilor de a se comporta si a relationa cu ceilalti."

Daca fiecare dintre noi am incerca mai mult sa vedem lucrurile prin ochii celui de langa noi, totul ar fi mai simplul, iar conflictele ar muri in stadiul de idee.

Vezi si:
Cum sa il ajut sa scape de emotii
De ce sunt copiii obraznici?


 
Sondaj
Cum iti petreci vacanta mare?