calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Moda in sala de clasa

Moda in sala de clasa

calendar_month 17 Sep 2008, 00:00
Nu de putine ori am auzit povesti in care colega Y a fost data afara de doamna profesoara pentru ca era machiata prea strident, avea unghiile facute sau avea fusta prea scurta. De-a lungul timpului, tendintele modei se fac din ce in ce mai observate chiar si in sala de clasa - realitate pe care trebuie sa o acceptam?

Tunsori la moda, haine la moda, expozitii de telefoane mobile si gadget-uri; salile de clasa au devenit tot mai mult spatii ale interactiunii sociale pure, in care crima de a nu fi imbracat in culorile sezonului devine pretext pentru stigmatizare.

Sa fie niste frizuri la moda ceea ce-i mana pe copiii de astazi, mai mult decat dorinta de a accede la valori spirituale, culturale?Valorile democratiei relativ proaspat asimilata de poporul roman s-au impregnat puternic si in tanara generatie: libertatea de a-si satisface dorintele, de a trai intens si fara constrangeri, de a se integra in imediat.

Dar dincolo de tunsori la moda si haine de firma (asa-zisele "fitze"), la ce ne putem astepta in viitor de la acesti copii care mai citesc doar articole despre moda si coolness din site-urile de profil sau revistele glamour?

La capitolul machiaj, haine si distractie ne putem lauda cu o generatie aproape europeana. Ramane de vazut in ce masura vom fi capabili sa recuperam diferenta si in celelalte capitole ale vietii noastre. Cele care conteaza.

Vezi si:
Calculator Costuri Rechizite
Preturi Pachet Rechizite clasa I
Preturi Pachet Rechizite clasele II-IV
Rechizitele de fite golesc buzunarele parintilor


 
Sondaj
Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?