calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Meditatiile - Un rau necesar

Meditatiile - Un rau necesar

calendar_month 10 Feb 2009, 00:00
Meditatiile de la varste fragede au devenit o adevarata tendinta in randul parintilor interesati de succesul la scoala al copiilor lor. Cei mai multi recurg la primele meditatii odata cu pasirea copilului in clasa a 5-a, cand nu doar schimbarile in colectiv, ci si schimbarile hormonale sunt in toi.

Cel mai adesea recurgi la un meditator pentru copilul tau invocand nesiguranta in ceea ce priveste atentia care ii este acordata la scoala, de catre profesor. Vrei sa fii sigur ca nu ii scapa vreun detaliu, vreo rezolvare alternativa a problemei de matematica, sa fie cel mai bun din clasa la germana si sa stie pe dinafara toata opera lui Shakespeare.

Desi in gimnaziu numarul de copii dintr-un colectiv variaza intre 25 si 30 de elevi, profesorul va incerca intotdeauna sa ii trateze pe toti cu acelasi interes. Performantele la scoala pot fi obtinute si prin munca independenta: exercitii in plus, lecturi pe timpul verii, jocuri care stimuleaza inteligenta, activitati artistice, laude si recompense constante.

Vezi si:
Educatia copiilor intre familie si scoala
Creeaza un mediu pozitiv pentru copilul tau
Cum sa il ajut sa scape de emotii


 
Sondaj
Cum iti vei petrece vacanta de iarna?