Inscrierea la clasa pregatitoare continua
calendar_month 09 Apr 2013, 00:00
Inscrierea la clasa pregatitoare decurge in liniste. Daca anul trecut parintii facusera cozi la scoli, acum totul se desfasoara calm.

In prima saptamana de inscrieri au fost inregistrati aproape 75.000 de copii in clasa pregatitoare si in clasa intai. Este vorba de un sfert din numarul estimat de Ministerul Educatiei pentru aceasta prima etapa de inscriere. In Bucuresti au fost depuse mai mult de 7.000 de dosare de inscriere, adica mai mult de jumatate.

TelVerde pus la dispozitie pentru parintii care doresc informatii, a fost adesea solicitat. S-au inregistrat 514 apeluri in Bucuresti, adica in medie 80 de telefoane pe zi.

Pentru a isi inscrie copiii, parintii trebuie sa mearga cu cei mici si la evaluarea psihosomatica obligatorie. Programarile se pot face pana in data de 17 aprilie.

Prima etapa de inscriere la clasa pregatitoare se incheie in data de 22 aprilie. Afisarea listei copiilor inscrisi se va face in data de 29 aprilie, la sediul fiecarei unitati de invatamant, pe site-urile scolilor (in cazul in care exista) si a inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti.

Cea de a doua perioada de inscriere, destinata copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa, are loc intre 8 si 17 mai.

Sursa: Digi24.ro


Sondaj

Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?