calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Inscrierea copiilor in clasa I incepe miercuri

Inscrierea copiilor in clasa I incepe miercuri

calendar_month 10 Feb 2009, 00:00
Inscrierea copiilor in clasa intai incepe miercuri, fiind interzise sustinerea altor teste decat cele prevazute de regulament, precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari de la parinti, anunta Inspectoratul General al Municpiului Bucuresti (ISMB).

Potrivit ISMB, in clasa intai vor fi inscrisi copiii care vor implini varsta de sase ani pana la data inceperii anului scolar 2009 /2010, putand fi admisi si cei care implinesc aceasta varsta pana la sfarsitul anului in curs, dar la cererea scrisa a parintelui, tutorelui sau a sustinatorilor legali si in conditiile in care dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare.

Inscrierea copiilor in clasa intai se va realiza pana la data de 1 mai, a precizat inspectorul general scolar Victor Stelian Fedorca, aceasta data nefiind insa un termen limita.

Fiecare unitate scolara va afisa, pana la data de 16 martie, numarul de clase disponibil, in conformitate cu Planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor in unitatea de invatamant.

Conform Proiectului Planului de Scolarizare, pentru anul scolar 2009/2010, pentru clasa I in Municipiul Bucuresti, vor functiona 524 clase cu 13.100 locuri.

Vezi si:
Sectiunea Copilul meu la scoala
Sfaturi la inceput de an scolar
Comunicarea cu scoala
De vorba cu profesorii
Calculator costuri rechizite


 
Sondaj
Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?