calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Cum sa cresti un elev de succes

Cum sa cresti un elev de succes

calendar_month 17 Mai 2008, 00:00
Numerosi factori contribuie la succesul scolar al unui copil, insa specialistii au cazut de acord asupra faptului ca implicarea parentala cantareste cel mai greu in aceasta ecuatie. A sti cum sa exerciti aceasta influenta este foarte important insa, pentru ca nu este indicat sa ii stresezi supraaccentuand importanta notelor. Cheia sta in a face invatatul o activitate placuta si nu o sarcina.

Dezvolta obiceiuri educationale in afara scolii

Este important sa constientizezi ca invatarea nu este ceva ce se petrece exclusiv in interiorul scolii. Experiente educationale pot aparea oriunde, si pot fi informale si distractive. Copiii invata lucruri noi peste tot. In privinta modului in care ei aleg sa-si petreaca timpul liber, parintii au o mare influenta; este indicata dezvoltarea unor obiceiuri domestice care sa-i stimuleze intelectual pe cei mici.

Iata cateva obiceiuri care ar trebui aduse in viata copiilor:

1. Transforma cititul intr-o activitate constanta din viata copilului tau. citeste-i cu voce tare sau alege o perioada zilnica de timp in care intreaga familie sta impreuna citind in liniste. In locul televizorului, alege cartile in timpul zilei.

2. Foloseste cu intelepciune timpul zilnic pe care il petreci alaturi de copilul tau. In masina sau pe drumul spre scoala discutati despre ce invata sau lansati un subiect interesant din care sa aflati despre lucrurile din viata sa.

3. Incearca sa cunosti interesele copilului si sa-l incurajezi in a-si aprofunda cunostiintele in domeniile respective.

4. Amenajeaza-i un spatiu linistit si confortabil de invatat. Dificultatile pe care le implica viata de parinte (pregatirea meselor, curatatul hainelor murdare etc.) pot transforma casa ta intr-un mic haos. Incearca sa gasesti un spatiu linistit in care copilul sa poata citi, invata si sa-si poata face temele fara a fi distras. Daca acest lucru nu este posibil, invata-l pe cel mic sa mearga periodic la biblioteca scolii sau orasului.

5. Pastreaza o atitudine pozitiva la adresa scolii. Nu il lasa sa-si formeze ideea ca mersul la scoala sau invatatul este o sarcina. Incearca sa-l faci entuziastmat in privinta invatatului si mereu dornic de a afla lucruri noi.

6. Incurajeaza-ti copilul sa participe la activitati extrascolare. Incurajarea ta conteaza pentru el, asa ca afla ce cursuri si activitati au loc in zona ta si completeaza formularul de inscriere!

Vezi si:
Copilul meu la scoala

Copilul meu acasa

Copilul meu si banii

Prietenii copilului meu


 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?