calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Cum sa comunici eficient cu profesorii

Cum sa comunici eficient cu profesorii

calendar_month 17 Mai 2008, 00:00
Problema:
Cheia unei relatii de succes intre casa si scoala este o comunicare in ambele sensuri bine fundamentata. Ca parinte, ce poti face pentru a te asigura ca acest lucru se intampla?

Solutia
Nu te astepta sa poti gasi raspunsuri fara a te implica mai intai in viata scolara. Cunoaste-i pe profesori, invata-i si pe ei cu prezenta ta si descopera programul scolar al copilului tau. Apoi, dupa cateva zile suna un profesor si solicita o intrevedere. Inainte de aceasta intalnire poti sa-i trimiti profesorului o lista cu intrebarile tale (pentru ca el sa poata veni pregatit) si nu ezita sa-i impartasesti grijile si dorintele tale.

Ii poti spune profesorului de asemenea despre cele mai bune metode de invatare pentru copilul tau si despre ce il motiveaza si demotiveaza. Intreaba cum te poti implica si cum poti fi de folos. De asemenea, in cazul in care in familia ta exista o situatie speciala ce ar putea afecta cumva situatia scolara a celui mic anunta-l pe profesor!

Intreaba-l pe profesor cum ii place sa tina legatura cu parintii, cand prefera sa discute si cum (fata in fata, la telefon, pe email etc.). Daca simti ca exista anumite dificultati ce pot impiedica o comunicare normala intre tine si profesor, spune-i. Daca acest tip de comunicare directa si simpla nu functioneaza, apeleaza la directorul scolii. Sau, daca iti e mai comod, mergi la consilierul scolar; orice ai alege insa nu te opri din discutie! Este la mijloc copilul tau.

Vezi si:
Copilul meu la scoala
Copilul meu acasa
Dezvoltarea copilului 
Sondaj
Cum iti petreci vacanta intersemestriala?