calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Cum sa alegeti cea mai buna educatie pentru copilul dumneavoastra

Cum sa alegeti cea mai buna educatie pentru copilul dumneavoastra

calendar_month 28 Nov 2012, 00:00
De unde sa incepeti atunci cand alegeti o scoala pentru copil?

Alegerea scolii, mai ales cand vorbim de invatamantul liceal, este un proces extrem de complex, poate chiar mult mai complex decat alegerea unei universitatii. Spunem asta pentru ca cei mai importanti ani din viata unui copil sunt cei petrecuti in scoala, acestia fiind anii care il vor forma in viitor ca si adult, care ii vor contura abilitatile si calitatile.

In acelasi timp, acestia sunt anii in care inca este “copilul mamii si al lui tata” si multi dintre parinti nu concep inca sa il trimita sa invete intr-un alt oras sau intr-o alta tara.

Educatie de elita aici si in alta parte

Parintii au asociat intotdeauna educatia de elita cu un nivel academic foarte inalt si in mod special cu scoli care au dezvoltat o metodologie deosebita pentru copil, care ii ofera suficienta atentie, care nu sunt doar un ajutor ci si un consultant pentru familie.

In Romania, indiferent de scoala unde invata copilul, putine familii nu isi pot permite sa nu ofere copiilor meditatii, cursuri sau alte activitati extracurriculare atunci cand acestea sunt necesare. O mare parte dintre copii urmeaza lectii si/sau scoli private, indiferent ca vorbim de cursuri de limbi straine, muzica, sport sau de cursuri menite sa imbunatateasca rezultatele scolare si performantele lor in diferite domenii.

Parintii care au ajuns la momentul de a alege intre o scoala aproape de casa si una potrivita pentru copilul lor din toate celelalte considerente, se pot familiariza foarte usor in zilele noastre si cu alte practici educationale - se pot lua ca exemplu programe educationale care ofera intregul proces de pregatire in asa fel incat sa nu il faca pe copil sa simta ca i se "fura" din timpul liber si din copilaria lui. Programele scolilor internat din strainatate sunt concepute in acest spirit. Ele ofera elevilor oportunitati de a se dezvolta in domeniile care ii intereseaza cel mai tare in asociere cu inclinatiile si planurile lor de viitor - academice, sportive sau creative.

In alegerea unui sistem educational potrivit pentru copil, este interesant pentru parinti sa analizeze si traditiile si experienta celor mai populare destinatii educationale precum Anglia , Germania sau Elvetia.

Investitie costisitoare sau oportunitate

Sistemele internationale de invatamant in tarile enumerate mai sus, spre exemplu, sunt renumite in intreaga lume pentru ca acorda o importanta deosebita educatiei, pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor atat in materie de rezultate academice acum si pentru viitor cat si in materie de pregatire si dezvoltare pentru viata.

Unul dintre aceste produse il constituie taberele in strainatate – foarte la moda in ultimii ani, fiind preferate de multe familii ca o modalitate excelenta de a organiza si diversifica programul vacantelor de vara sau iarna, folosindu-se in plus de oportunitatea imbunatatirii nivelului de limba straina cunoscuta.

Doua saptamani intr-o tabara strainatate pot reprezenta o experienta deosebita care aduce foarte multe cunostinte noi si care poate fi in acelasi timp un bun prilej de a identifica si imbunatati gradul de pregatire scolara al copilului.

Exista multe exemple de copii care nu au fost entuziasmati sau nu si-au manifestat dorinta de a invata o limba straina, insa de fiecare data, o astfel de tabara a fost de ajuns pentru a le schimba atitudinea. Unii dintre ei chiar au ales sa studieze la un liceu in afara Romaniei, fara a avea vreo problema de adaptare.Tabere de limbi straine: Studiu vs distractie si jocuri

Taberele de limbi straine sunt o oportunitate deosebita pentru copii de a se distra, de a face sport, de a invata sau progresa in domenii academice sau creative precum muzica, desen, fotografie si de invata sau imbunatati nivelul de limba straina cunoscuta, toate in combinatie cu multe alte experiente noi. Ele sunt de asemenea o sansa pentru copii de a petrece o perioada de timp in unele dintre cele mai renumite scoli de elita din Europa.

Parintii, profesorii si copii care doresc sa afle mai multe detalii despre ofertele de tabere de limbi straine pot vizita targul pentru invatamant secundar in strainatate - World Education - organizat pe 7 si 8 Decembrie la hotel Hilton in Bucuresti si pe 10 Decembrie in Timisoara, la hotel Timisoara.

In cadrul evenimentului, vizitatorii vor primi cel mai nou catalog cu oferte educationale in strainatate. Targul este organizat de compania INTEGRAL Programe Educationale si va fi gazda reprezentantilor a peste 30 de scoli de elita din Europa.

Cea mai buna optiune este de a merge impreuna cu copilul sau copiii Dumneavoastra pentru a-i integra astfel in strategia pentru educatia lor, pentru a-i face sa inteleaga ca un program de studiu sau o tabara de vara in strainatate nu este doar un cadou cu multe sporturi, calatorii si emotii, ci poate fi o solutie pentru o educatie de calitate si pentru un viitor profesional stralucit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vizitati site-ul www.worldeducation.ro .
 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?