calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Copilul este singur acasa dupa scoala

Copilul este singur acasa dupa scoala

calendar_month 16 Sep 2008, 00:00
Decizia de a-l lasa pe cel mic singur acasa depinde atat de confortul parintilor cat si de cel al copiilor. Asezati-va si aveti o discutie libera cu copilul vostru despre ceea ce simte. Sunt unii copii care nu se simt bine atunci cand sunt lasati singuri acasa.

- Verificati de mai multe ori cum raspunde copilul vostru in diverse situatii, cum ar fi raspunsul la telefon sau la usa si ce o sa faca atunci cand este o urgenta. NU ramaneti la stadiul de notiuni teoretice- ci si simulati o chestie practica.

- Aratati-i unde sa poarte cheia astfel incat sa fie in siguranta- si dati o cheie in plus unui vecin in care aveti incredere.

- Veriticati-l din cand in cand. Opriti-va din ceea ce faceti si mai sunati-l pentru a vedea cum merg lucrurile, iar la sfarsitul zilei faceti o recapitulare la cum merg lucrurile si vedeti daca il puteti ajuta cu ceva.

- Impuneti-va punctul de vedere in privinta vizitelor- cand sunt bine primiti prietenii lui acasa si cand ar fi necorespunzator sa vina.

- Faceti-i o lista cu numerele de telefon importante la care ar trebui sa apeleze in caz de urgenta si faceti-l constient de faptul ca sunt adulti care il pot ajuta atunci cand are nevoie de ceva. Trebuie doar sa le ceara ajutorul. 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?