calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Copii bolnavi la scoala

Copii bolnavi la scoala

calendar_month 19 Sep 2008, 00:00
Participarea elevilor la orele de curs reprezinta o parte importanta a procesului educational. Copii care absenteaza risca sa ramana in urma cu materia sau pot avea dificultati in a respecta regulamentul scolar.

Decizia ca micutul tau sa ramana acasa este in parte o decizie bazata de multe ori pe necesitate. Protejarea celorlati elevi din clasa copilului tau este uneori mai importanta de cat prezenta la ore, mai ales daca sufera de o boala contagioasa.

Desi prezenta la scoala este vitala, este cel mai probabil ca un copil care se simte rau sa nu beneficieze prea mult in urma unei zile petrecute la scoala. Mai ales copiii de varsta mai mica tind sa aibe un comportament refractar fata de scoala si profesori ceea ce paote creea probleme atat copilului cat si profesorului. Deasemena trebuie luat in considerare faptul ca mediul de la scoala nu e chiar cel mai potrivit pentru petrecerea covalescentei.

Exista boli in care nici macar nu se pune problema daca elevul sa vina sau nu la scoala. Copiii cu boli contagioase trebuie supravegheati indeaproape pentru a nu se agrava. Febra este un fenomen care trebuie urmarit chiar daca este vorba de o febra usoara, pentru ca oricand se poate agrava.

Sunt scoli care specifica in regulamentul scolar ca atunci cand cei mici se imbolnavesc, mai ales daca este vorba de boli contagioase.
In unele cazuri nu este nevoie de mai mult de o zi sau doua pentru ca cel mic sa se refaca. O zii in care copilul trebuie sa ramana acasa reprezinta o provocare mai ales pentru parintii cu servici, insa pe primul loc trebuie sa fie intotdeauna bunastarea celui mic.

Idiferent de cate precautii iti vei lua, intotdeauna vor fii in clasa copilului tau elevi care vin bolnavi la scoala, asa ca daca vrei sa eviti o neplacere pentru cel mic si pentru tine, invata-l sa se spele pe maini si sa aibe grija sa nu intre in contact cu elevii care sunt bolnavi.

Vezi si:
INCEPE VACCINAREA FETITELOR DE 12 ANI PENTRU PREVENIREA CANCERULUI DE COL 
Sondaj
Cum vi se pare noul calificativ.ro?