calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Clasa zero - S-a dat startul la inscrieri

Clasa zero - S-a dat startul la inscrieri

calendar_month 02 Apr 2013, 00:00
Marti, 2 aprilie, incep inscrierile la clasa pregatitoare. Prima etapa se va desfasura intre 2 aprilie si 22 aprilie. Vor fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august inclusiv.

Parintele poate opta pentru scoala de circumscriptie - in aceasta situatie copilul este automat inscris sau, pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie. In acest al doilea caz, copilul este inscris in limita locurilor disponibile si daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.

Inscrierea se va face la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului sau pe formularul online de pe site-ul Ministerului Educatiei, accesand casuta de pe prima pagina, "Inscriere in invatamantul primar".

Tot din data de 2 aprilie incepe si evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Psihologii vor stabili care copii pot merge in clasa pregatitoare si care ar trebui sa mai ramana in gradinita, la grupa mare.

De asemenea, parintii care inca nu au avut timp sa viziteze salile dedicate clasei zero, o vor mai putea face in cadrul programului "Ziua portilor deschise", pana in data de 7 aprilie.

A doua inscriere la clasa pregatitoare va avea loc in perioada 8 - 17 mai, daca dupa prima etapa copiii nu au fost inscrisi la nicio unitate de invatamant. 
Sondaj
A fost examenul de bacalaureat 2009 fraudat?