calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Clasa pregatitoare, incotro?

Clasa pregatitoare, incotro?

calendar_month 01 Oct 2012, 00:00
Dupa terminarea primului semestru, in urma unei analize asupra clasei pregatitoare, se va decide daca aceasta clasa zero va ramane la scoala sau revine la gradinita.

Ecaterina Andronescu s-a intalnit sambata, la Craiova, cu educatoarele din Dolj, pentru a afla de la acestea problemele pe care le-au intampinat. Ministrul a afirmat ca in multe zone din tara clasa pregatitoare a inceput cu probleme si, ca are o evidenta a lor pentru fiecare scoala.

Printre lucrurile semnalate se numara: scoli care au renuntat la laboratoare, cancelarie sau sala de sport pentru a face loc clasei pregatitoare, pauze in care elevii de cinci ani si jumatate se intalnesc cu cei de 18 ani.

"Sunt anormale aceste situatii si ar fi trebuit, in mod normal, inainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregatitoare la scoala primara sau gimnaziala sau si gimnaziala, ar fi trebuit sa avem un studiu de impact care sa prezinte foarte clar starea infrastructurii si capacitatea infrastructurii de a asimila aceasta clasa pregatitoare", a afirmat Ecaterina Andronescu. 
Sondaj
A fost bacalaureatul din 2008 fraudat?