calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Carnetul de note arata sumbru

Carnetul de note arata sumbru

calendar_month 17 Mai 2008, 00:00
Copilul se ascunde la prieteni cand vine momentul in care trebuie sa te uiti peste carnetul sau de note? Inainte de a-ti pierde cumpatul, citeste aceste 5 sfaturi pentru a trata un carnet de note nu tocmai perfect.

1. Nu iti pierde calmul. Desi multi vad existenta carnetului de note ca ceva moralizator, el poate deveni in anumite conditii un element de demotivare. Tine minte ca un carnet de note nu este o masura a meritelor copilului tau sau a abilitatilor tale de parinte. Notele au insa un impact puternic asupra viitorului unui copil: subliniaza in mod constructiv acest lucru.

2. Accentueaza elementele pozitive: puncteaza ceea ce copilul tau face bine, chiar daca e legat de scoala sau nu. Copiii trebuie sa fie mereu facuti constienti de punctele lor tari.

3. Priveste in spatele notelor. Carnetul arata numai existenta unei probleme. Priveste evolutia copilului in timp. Intreaba-te daca nu cumva este implicat in prea multe activitati extracuriculare. Copiii au nevoie de timp pentru a termina lucrurile; daca cel mic se straduieste insa tot nu intelege materia, ia legatura cu profesorul imediat.

4. Stabileste obiective! Obiectivele ne ajuta sa ne motivam, insa incearca sa fii realist. Daca media notelor este de 8, este dificil sa crezi ca intr-o luna va avea numai 10.

5. Ia legatura cu profesorul, insa nu fii agresiv! Profesorul este cel mai in masura sa-ti raspunda la orice intrebare legata de activitatea scoalara a copilului. Este de indicat ca atunci cand te duci sa discuti cu profesorul sa iti fi format deja o imagine de ansablu asupra problemei insa.

Vezi si:
Copilul meu la scoala

Probleme in familie

Copilul meu si banii


 
Sondaj
Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?