calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Boli la inceput de an scolar

Boli la inceput de an scolar

calendar_month 18 Sep 2008, 00:00
Inceputul de an scolar a venit si ca de fiecare data aduce nu numai bucurii, ci si neplaceri. Medici atrag atentia in aceasta perioada la bolile transmisibile specifice inceputului de an scolar.

Copiii, intorsi din vacante pot fii purta tori de virusi sau paduchi, raie etc.
Medicii avertizeaza ca bolile cele mai frecvente in aceasta perioada sunt racelile, parazitozele, micozele.

Importanta este atentionarea medicilor conform careia copiii au nevoie de intarirea sistemului imunitar si de o educatie de igiena personala.

Statisticile sunt ingrijoratoare si in ceea ce priveste numarul copiilor de varsta scolara si prescolara care sufera de afectiuni cornice. Un raport al Institutului National de Sanatate Publica arata ca 1 din 4 elevi sufera de o boala cronica.

Cele mai intalnite afectiuni sunt probleme de vedere, sechelele de rahitism, afectiuni de crestere, deformari ale coloanei vertebrale, tulburarile de vorbire si anemia.

Problema este cu atat mai grava cu cat cabinetul medical din fiecare unitate de invatamant este inca un vis pentru cele mai multe scoli.

Pentru a evita neplacerile, parintii ar trebui sa se ingrijeasca de igiena copiilor dar si sa le asigure conditiile necesare unei dezvoltari sanatoase: controale periodice la medic, alimentatie sanatoasa.

Vezi si:
COPILUL TAU ARE NEVOIE DE MAI MULT SOMN
COPILUL ESTE SINGUR ACASA DUPA SCOALA 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea de a calcula alocatiile copiilor in functie de veniturile familiei?