calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul la scoala  »  Andronescu: Aplicarea masurii introducerii clasei pregatitoare nu se amana

Andronescu: Aplicarea masurii introducerii clasei pregatitoare nu se amana

calendar_month 11 Sep 2012, 00:00
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marti ca, desi proiectul de lege privind amanarea aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare a trecut de Camera Deputatilor, aceasta va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012 - 2013.

"Clasa pregatitoare ramane parte a invatamantului obligatoriu Asa spune legea si nimeni nu este mai presus de lege. Initiativa legislativa a deputatului Giurgiu a indus multa lume in eroare, dar ea a trecut de Camera Deputatilor. Camera nu este, insa, decizionala. Camera decizionala este Senatul si sigur acest lucru nu va ramane asa", a completat Andronescu, pentru NewsIn.

Proiectul de lege prin care deputatul Mircia Giurgiu cerea amanarea aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementata incepand cu anul scolar 2012-2013, a trecut luni de Camera Deputatilor, prin adoptare tacita.

Presedintele de sedinta Viorel Hrebenciuc a anuntat in plen ca termenul pentru dezbatere si vot final a fost depasit, prin urmare propunerea legislativa se considera adoptata.

Initiativa legislativa are ca obiect de reglementare abrogarea art.361 alin.(3) lit.a) din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul amanarii aplicarii masurii introducerii clasei pregatitoare, pe motiv ca aceasta nu ar putea fi implementata incepand cu anul scolar 2012-2013. Initiatori sunt Mircia Giurgiu, Petru Movila si Tudor Ciuhodaru. Senatul este camera decizionala pe acest act normativ.

Sursa:Ziare.com 
Sondaj
Cum e noul tau orar?