Zahar cristalizat
calendar_month 25 Mar 2009, 00:00
Daca nu stii cum se cristalizeaza zaharul, afla ca e un proces relativ simplu si - cel mai important! nu necesita multi bani. De fapt, e chiar ieftin. Distractie placuta!
Ai nevoie de doua cani si jumatate - trei de zahar pentru fiecare cana de apa pentru a fabrica cristalele. Nimeritul exact al proportiei este greu, deoarece vrei sa folosesti toata cantitatea de zahar, dar nu vrei sa ai de-a face cu zahar nedizolvat in apa.
Fierbe apa, toarna zaharul si amesteca bine, pana se formeaza un sirop. Daca a ramas zahar nedizolvat, lasa-l deoparte cand torni amestecul in paharul pe care vrei sa-l folosesti. Adauga coloranti alimentari, daca doresti. Poti adauga si diferite arome, daca vrei.
Toarna amestecul intr-un pahar, pune in betigas in amestec lasandu-i insa capatul afara. Nu uita sa lasi totul sa se raceasca inainte de a te bucura de zaharul cristalizat!
Vezi si:
3 moduri creative de a folosi o cutie de carton
Moduri creative de a folosi macaroanele