calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Varsta potrivita pentru un telefon mobil

Varsta potrivita pentru un telefon mobil

calendar_month 24 Mar 2011, 00:00
Telefonul mobil este la mare cautare in randul adultilor si adolescentilor, a evoluat de la un simplu instrument de comunicare la un dispozitiv care asigura muzica, jocuri, internet, plus alte aplicatii. Dar care este varsta potrivita pentru un copil pentru a incepe sa utilizeze un telefon mobil si ce tip de telefon i-ar fi folositor?

Parintii apeleaza la telefonul mobil pentru a-si sti copilul in siguranta. Telefonul mobil iti ofera o multitudine de functii de care poti profita pentru a avea un control asupra fiului sau fiicei tale. Multi dintre parinti aleg sa-i cumpere un telefon cand acesta se afla in clasele primare. Te linistesti cand iti auzi copilul la telefon si in siguranta la scoala. Un telefon care are incorporat un sistem GPS te-ar ajuta sa afli unde este copilul tau in orice moment al zilei.

Varsta potrivita pentru a-i cumpara copilului tau un telefon o decizi tu. Factori ca siguranta pe drumul catre si dinspre scoala si increderea pe care o ai in el contribuie la acesta decizie.

Daca alegi sa-i cumperi un telefon cand inca este la clasele I-IV, axeaza-te pe ceva simplu, copilul va trebui sa invete sa aiba grija de un telefon, exista riscul sa i se fure. Cand acesta ajunge in gimnaziu si liceu, cerintele cresc si ti se va cere sa investesti intr-un telefon cool, cu o multitudine de aplicatii si costisitor. Nu e cazul sa i-l cumperi decat daca stii ca este responsabil si nu-l va folosi in timpul orelor.

Totodata, poti avea un control asupra apelurilor pe care le primeste sau efectueaza. Cu unele programe software pe care le incorporezi telefonului, poti restrictiona apelurile si SMS-urile copilului tau (ex.: blocheaza numerele cu tarif special) si poti fi permanent informat despre locul in care se afla acesta, folosind GPS Find.

Telefoanele care sunt compatibile cu astfel de programe sunt smartphone (Android, BlackBerry, Symbian (Nokia), Windows Mobile), dar poti achizitiona telefoane care au incorporat sisteme GPS: iphone, NEXUS S, modele de NOKIA, SAMSUNG, LG, MOTOROLA.
 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?