calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Copilul acasa  »  Un parinte mai bun: Ai incredere in tine!

Un parinte mai bun: Ai incredere in tine!

calendar_month 07 Ian 2009, 00:00
Nu fii prea aspra cu tine insati: Nu esti un parinte rau doar pentru ca ai comandat mancare din oras deoarece esti prea obosita sa gatesti cina intr-o seara.

Ai incredere in instinctele tale de mama: Nimeni nu iti cunoaste copilul mai bine decat tine. Asculta-ti intuitia atunci cand vine vorba de sanatatea si bunastarea copilului. Daca ai sentimentul ca ceva nu e in regula, sunt toate sansele sa ai dreptate.

Invata sa spui "NU": Rezista pornirilor de a accepta orice sarcina in plus la serviciu sau alte activitati de voluntariat. Petreceti timpul cu copilul tau: Acesta nu va fii niciodata timp irosit si nici nu vei regreta vreodata modul in care l-ai petrecut.

Nu accepta dispret si obraznicie din partea copilului tau: Nu ii permite niciodata sa fie nepoliticos cu tine sau cu altcineva. Daca se intampla sa fie, spune-i pe un ton ferm ca nu vei tolera nici o forma de obraznicie si lipsa de politete.

Fa un plan de disciplina impreuna cu ceilalti oameni implicati in viata copilului tau: Mobilizeaza pe toti cei implicati in educarea copilului tau (bunici, invatatoare, unchi)care sa te ajute si sa respecte aceleasi norme de disciplina pe care tu doresti sa le institui in viata copilului tau. Aceste norme includ tot, de la multumesc si pana la curatenia din casa si camera.

Vezi si:
Limite pentru copilul tau
Invata-ti copilul sa spuna adevarul
Greselile parintilor in educatia copiilor


 
Sondaj
La sfarsitul primului semestru, esti multumit/a de evolutia elevilor tai?